ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ?

  • Αναρτήθηκε από ΕΥΒΟΪΚΟΣ Γ.Α.Σ. ΤΜΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
  • στις 3:48:00 π.μ. -

Ένα σώμα στο νερό του παρέχετε δυνατότητες για  άσκηση πολλαπλάσια με το κολύμπι από ότι στο  περπάτημα ή στην αεροβική γυμναστική και οι γκάμα των ασκήσεων νερού που χτίζουν δύναμη και καίνε θερμίδες είναι πολλαπλές, ενώ παρέχουν στις γυναίκες  μια αποτελεσματική προπόνηση. Η κολύμβηση είναι μία πλήρες άσκηση για το σώμα , ενισχύει και τονώνει τις μεγάλες ομάδες μυών του γυναικείου σώματος.

ΧΤιΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑκη ΑΝΤΟΧη

Η κολύμβηση δίνει δύναμη στην καρδιά και τους πνεύμονες, ενισχύει και βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία. Ισχυρή βελτίωση των μεταφορών οξυγόνου στους πνεύμονες στα κύτταρα και τους μυς σε όλο το σώμα μιας γυναίκας. Οι πιο αποδοτική και αποτελεσματική άσκηση για τους πνεύμονες η αναπνοή γίνεται ευκολότερη κατά τη διάρκεια της κολύμβησης από άλλων τρόπων άσκησης. Αύξηση καρδιαγγειακής αντοχής συμβάλλει στην αύξηση τις ενεργειακής δαπάνης , με αποτέλεσμα την αύξηση των θερμίδων που καταναλώνονται κατά την διάρκεια της άσκησης. Η κολύμβηση ενισχύει την καρδιά μιας γυναίκας, βοηθώντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής νόσου.

η κολυμβηση ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Σύμφωνα με έρευνα, το σώμα 90% βυθίζεται στο νερό με αποτέλεσμα την χαμηλότερη ένταση.  Όταν μια γυναίκα κάνει προπόνηση στην πισίνα, μόνο το 10% του βάρους του σώματος της την καταπονεί. Η κολύμβηση προστατεύει τις αρθρώσεις από τις απότομες κινήσεις, τα δυνατά χτυπήματα, τους κραδασμούς που είναι κοινά κατά το τρέξιμο ή άλλες δραστηριότητες εκτός νερού. Η κολύμβηση είναι μια έξυπνη επιλογή άσκησης για τις γυναίκες με οστεοπόρωση, μια ασθένεια που καθιστά τα οστά εύθραυστα και αδύναμα. Σύμφωνα με έρευνες για την υγεία, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην οστεοπόρωση από ό, τι οι άνδρες. Οι δραστηριότητες νερού προσφέρουν μία χαμηλής έντασης δουλειά για τις γυναίκες που έχουν αδύναμα οστά και τις αρθρώσεις, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

ΠΡΟΚΛηΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΥωΝ

Η άσκηση στο νερό παρέχει το σώμα με 12% έως 14% περισσότερη  αντίσταση από ό, τι κατά την άσκηση στην ξηρά. Ως αποτέλεσμα, μια γυναίκα καίει ένα υψηλό αριθμό θερμίδων, ενώ η ίδια ασκεί στο νερό δύναμη χρησιμοποιώντας συνεχώς τα πόδια και οι μύες του βραχίονα για να ωθήσει το σώμα της προς τα εμπρός . Σε συνδυασμό με τις δύο εβδομαδιαίες προπονήσεις δύναμης που συνιστάται , το κολύμπι χτίζει μυϊκό τόνο, τη δύναμη και την αντοχή του πυρήνα του μυός, στο άνω και στο κάτω μέρος του σώματος. Επιπλέον, η αντίσταση του νερού προστατεύει τους μύες από της ξαφνικές γρήγορες ή σπασμωδικές κινήσεις που συχνά συνδέονται με τον τραυματισμό κατά τη διάρκεια μιας προπόνηση.

ΑΝΑΚΟΥΦιΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛιΕΣ ΚΑΤα ΤΗ ΔΙαΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣυΝΗΣ

Δεδομένου ότι η άσκηση στην ξηρά για τις έγκυες γυναίκες είναι συνήθως έντονη, στο νερό κολυμπώντας μπορούν να κάνουν μία πιο άνετη άσκηση από ό, τι στην ξηρά. Η βελτίωση στη μυϊκή δύναμη και το καρδιοαναπνευστικό της , μπορούν να διευκολύνουν τις απαιτήσεις στην εργασίας της και θα βοηθήσουν τους πνεύμονες μιας γυναίκας να παραδώσει το οξυγόνο αποτελεσματικά στο μωρό της. Η κολύμβηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες και το άγχος που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το κολύμπι μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να κοιμούνται καλύτερα και να τις βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στις ψυχολογικές και σωματικές προκλήσεις που συνδέονται με την εγκυμοσύνη.

Author

Written by Admin

Aliquam molestie ligula vitae nunc lobortis dictum varius tellus porttitor. Suspendisse vehicula diam a ligula malesuada a pellentesque turpis facilisis. Vestibulum a urna elit. Nulla bibendum dolor suscipit tortor euismod eu laoreet odio facilisis.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ