Επενδύστε στην ποιότητα

  • Αναρτήθηκε από ΕΥΒΟΪΚΟΣ Γ.Α.Σ. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
  • στις 3:13:00 π.μ. -

Επενδύστε στην ποιότητα

Διώξτε τα "κλειστά" και κουτοπόνηρα μυαλά.

Είναι λυπηρό να βλέπεις στις μέρες μας να οδηγούμαστε στον παραμερισμό οποιουδήποτε θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό και αφυπνιστικό ρόλο στο γενικότερο πολιτικό, κοινωνικό και αθλητικό νιρβάνα. Έναν νιρβάνα που χειραγωγημένα δημιουργείται από κάποιους κύκλους και μετατρέπει τους ανθρώπους σε άβουλες μάζες. Η περιθωριοποίηση αυτών τρέφεται και συντελείται από τη λεγόμενη πολιτικοοικονομική κρίση που έχουμε στις μέρες μας και είναι απόρροια της ηθικής κρίσης και της ισοπέδωσης αξιών και αρχών που καταστρατηγήθηκαν βάναυσα όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Και έχουμε φθάσει σε μια παντελή έλλειψη κρατικής μέριμνας ακόμη και για ουσιώδη πράγματα, σε εγωισμούς υπέρμετρους και αδιαφορία, σε έλλειψη της κοινής λογικής, σε απαξίωση προτύπων και μέτρων, σε αδιαφορία για τον αθλητισμό και την άμιλλα.  Εμείς παρακολουθούμε απλά, σαν αμέτοχοι θεατές, τον κατήφορό μας.   
Δεν επιτρέπεται π.χ. στο σχολείο που είναι ο τροφοδότης της μελλοντικής μας μόρφωσης και καλλιέργειας ο μαθητής να δείχνει ασέβεια και θράσος προς τον δάσκαλο του και προς τη μαθητική  κοινότητα.

Οι ισορροπίες έχουν διαταραχτεί πλήρως.
Δεν επιτρέπεται επίσης προπονητές και «παράγοντες» άλλων εποχών να είναι αγκιστρωμένοι σε παλιές νοοτροπίες και να συνεχίζουν να έχουν δυο-τρεις διαφορετικές ομάδες όπως τον παλιό καλό τους καιρό που έπαιρναν πολλαπλές επιχορηγήσεις, ή να διατηρούν ιδιωτικές ομάδες που προπονούνται σε δημόσια γυμναστήρια χωρίς αγωνιστική παρουσία σε εθνικές κατηγορίες και κατά συνέπεια μηδενικά έξοδα..
Στο ίδιο μήκος κύματος δεν μπορούν να εκμεταλλεύονται νέους παίκτες προς ίδιον όφελος χωρίς τη συγκατάθεσή τους και να καρπώνονται πρόσκαιρη δόξα και αναγνωρισιμότητα, ασκώντας πάνω τους ψυχολογική βία, νομίζοντας ότι τους εξουσιάζουν και ότι αυτοί θα ζηλέψουν λίγο από την υποτιθέμενη «δόξα» τους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείξουν ολόγυρα την ανεπάρκειά τους.
Αυτό όμως δεν επιτρέπει σε νέα και με όρεξη μυαλά να επενδύσουν, αφού βλέπουν τα πολλαπλά προβλήματα που ορθώνονται μπροστά τους. Αυτοί οι άνθρωποι που θυσιάζουν το χρήμα τους και το χρόνο τους σε τέτοιες δύσκολες εποχές δεν έχουν τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης λόγω .. τρόικας και άλλων πολλών αλλά ούτε και ανθρώπων που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της ομάδας της πόλης τους, που λένε πως αγαπάνε. Αυτό πρέπει να τελειώσει ανεπιστρεπτί. Το απόστημα πρέπει να σπάσει. Και πρέπει όλοι μας – γονείς και εργάτες του αθλητικού ιδεώδους - να βοηθήσουμε και να μην μένουμε αδρανείς.
Παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης – αν και μπορούμε να το συζητήσουμε αυτό - δεν υπάρχει δικαιολογία για συνεχείς «εκπτώσεις» αλλά αντιθέτως είναι μια ευκαιρία για τη σωστή θεμελίωση του αθλητικής ιδέας που όλοι μας αγαπάμε.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αθλητών και τη βελτίωση των υποδομών με όλες μας τις δυνάμεις, τις οποίες αντλούμε από την ουσιαστική και ολοένα αυξανόμενη  θετική ανταπόκριση των γονιών των αθλητών και των φιλάθλων μας.
Δημήτρης  Κακάτσος
Εργάτης αθλητικού ιδεώδους

Author

Written by Admin

Aliquam molestie ligula vitae nunc lobortis dictum varius tellus porttitor. Suspendisse vehicula diam a ligula malesuada a pellentesque turpis facilisis. Vestibulum a urna elit. Nulla bibendum dolor suscipit tortor euismod eu laoreet odio facilisis.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ