ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

  • Αναρτήθηκε από ΕΥΒΟΪΚΟΣ Γ.Α.Σ. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
  • στις 1:46:00 μ.μ. -

Μάθετε το παιδί σας να κολυμπάει. Ενθαρρύνοντας το να κολυμπάει τακτικά μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη τόσο για την υγεία και την ασφάλειά του. Ειδικά σε μια ζεστή ημέρα, το κολύμπι είναι ένας τρόπος για να κρατηθεί δροσερό, κρατώντας παράλληλα ένα υγιές επίπεδο στη φυσική και κοινωνική δραστηριότητα του. Πηγαίνετε τα παιδιά σας σε πισίνες στους πιο κρύους μήνες για την προώθηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής όλο το έτος, παρέχοντας μια πιο αποτελεσματική προπόνηση από ό,τι κάποιες άλλες δραστηριότητες.
Ασφάλεια
Οι πνιγμοί είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου για τα άτομα ηλικίας μεταξύ 5 και 24. Με τη εκμάθηση του παιδιού σας  κολύμβηση, δεν θα γίνει μόνο ένας γρήγορος κολυμβητής, αλλά και θα αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στο νερό. Η εμπειρία αυτή μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αν το παιδί σας πέσει κατά λάθος σε μια αφύλακτη πισίνα ή πέσει σε βαθιά νερά σε ένα ρεύμα στην παραλία.
Φυσική Κατάσταση
Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση που βοηθάει την καρδιά και την υγεία των πνευμόνων, βελτιώνει τη δύναμη και την ευελιξία, ακόμα αυξάνει την αντοχή και βελτιώνει την ισορροπία και τη στάση του σώματος. Επιπλέον, το κολύμπι είναι ένας τρόπος για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, η οποία έχει συνδεθεί με νεανικό διαβήτη, σημειώνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η κολύμβηση επίσης ασκεί λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις και συνδετικούς ιστούς από ό, τι άλλες μορφές άσκησης.
Συναισθηματική Υγεία
Ενθαρρύνετε το παιδί σας  να κολυμπήσει , γιατί μπορεί επίσης να βελτιώσει την ψυχική και συναισθηματική υγεία του. Η φυσική άνωση του νερού είναι πιο χαλαρωτικό από ό, τι άλλα είδη άσκησης. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι με το κολύμπι οι άνθρωποι τείνουν να ασκούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κολύμβηση μπορεί επίσης να βελτιώσει τη συνολική διάθεση, και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Author

Written by Admin

Aliquam molestie ligula vitae nunc lobortis dictum varius tellus porttitor. Suspendisse vehicula diam a ligula malesuada a pellentesque turpis facilisis. Vestibulum a urna elit. Nulla bibendum dolor suscipit tortor euismod eu laoreet odio facilisis.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ